ca. 1 portion
Saften fra 10 kg brombær, fortyndet med vand til 20 liter
4 kg sukker
1 pose gærnæringssalt
1 portion portvinsgær
1 kg sukker
1 flaske finsprit eller 2 flasker vodka
Kom saften i en vinballon, tilsæt sukker, gærnæringssalt og vand.
Ryst blandingen godt og tilsat portvinsgær.
Ryst godt en par gange daglig indtil sukkeret er opløst.
Gæringen skal forgå ved stuetemperatur.
Efter mindst 2 måneder er gæringen slut.
Gærstop tilsættes og så skal den stå og bundfælde i en uges tid.
Vinen hæves over på en ren vinballon uden at få bundfældet med.
Ryst den 1 gang om dagen i 2-3 dage for at få overskydende kulsyre ud.
Tilsat så et kilo sukker opløst i 2 liter vand, 1 liter finsprit 96% eller i stedet for det eventuelt 2 flasker vodka.
Lad den stå 1 måned mere og kom den så på rengjorte flasker. Den bliver bedre og bedre med tiden.
Nogle af brombærrene kan godt erstattes med blommer.