Smushi er en moderne
version af smørrebrød eller kanape i kvart størrelse af et helt stykke mad.
Ordet smushi er en blanding af smørrebrød og sushi.
3 små smushi
4 personer, som
forret, natmad eller lille frokost
Arbejdstid: 15-20
min. til hver slags
Røget laks med tomat og basilikum-creme
#
4 spsk flødeost
naturel
2 spsk hakket
basilikum
1 tsk citronsaft
salt og friskkværnet
peber
2 skiver godt
hvedebrød
friske
basilikumblade
2 skiver koldrøget
laks
4 cherrytomater
*
Rør flødeost med
basilikum og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Udstik 4 cirkler af
brødet med en kageudstikker eller et lille glas.
Smør basilikumcremen
på brødet.
Anret med
basilikumblade, halve skiver laks og halve cherrytomater.
Kylling med agurk og karrymayonnaise
#
1 kyllingebryst
1 dl bouillon
2 skiver groft rugbrød
8 skiver agurk
4 små salatblade
4 tsk god mayonnaise
½ tsk karry
8 ringe rødløg
*
Damp kyllingebrystet
i bouillon, til det er gennemvarmt (12-15 min.).
Lad det køle lidt
af.
Udstik 4 cirkler af
brødet med en kageudstikker eller et lille glas.
Læg salatblad,
agurkeskiver og stykker af kyllingekød ovenpå.
Smag mayonnaisen til
med karry, sæt en klat på toppen af hver mad, og fordel løgringene ovenpå.
Blåskimmelost med valnødder, bladselleri og
æble
#
75 g blåskimmelost
2 skiver groft
rugbrød
4 bladselleriblade
eller salatblade
4 valnøddekerner
½ æble
4 grønne vindruer
*
Udstik 4 cirkler af
brødet med en kageudstikker eller et lille glas.
Læg
bladselleriblade, et stykke ost, en valnød, et par tynde skiver æble og halve
vindruer på maden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin