Kastanjer er på toppen i november. Friske kastanjer skal
befries for både den hårde brune skal og den papiragtige frøskal. Det kan gøres
på 3 måder: Se vores TIPS.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Koge/stegetid: 20 min.
#
500 g kastanjer
25 g smør
en håndfuld friske krydderurter (fx persille, basilikum, estragon)
salt og peber
*
SKÆR et kryds i kastanjerne, og kog dem i vand i ca. 5 min.
TAG gryden af varmen, tag en kastanje op ad gangen, og pil
den.
RIST de pillede kastanjer på en pande med smør 10-15 min.,
og smag til med salt og peber.
TILSÆT hakkede krydderurter, og server som tilbehør eller
som en selvstændig ret med brød til.
TIPS: Sådan ordner du kastanjer:
Du kan skære skrællen af med en skarp kniv.
Du kan skære et kryds i kastanjerne, og riste dem møre i ovn
(30-40 min.) eller på en pande (20-25 min), og derefter fjerne skallerne, og
endelig kan du give kastanjerne et opkog, og pille dem, mens de endnu er varme.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin