Klap en skive rugbrød sammen med en skive hvede- eller
franskbrød med forskelligt pålæg imellem. Det er noget, de fleste børn kan lide
- også dem i voksealderen.
4 personer eller 8 stykker. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 10
min.
# Amagermad med æg og
hytteost:
4 store skiver groft rugbrød
4 store skiver hvedebrød
evt. 25 g smør
2 æg
200 g hytteost
8 skiver agurk
1 tomat
karse
salt og friskkværnet peber
*
Kog æggene i ca. 10 min., skyl dem i koldt vand, og pil dem.
Fordel halvdelen af hytteosten på 2 rugbrødskiver.
Læg agurke- skiver, tomatskiver og æg i skiver ovenpå.
Drys med karse, krydr med salt og peber, og kom resten af
hytteosten på toppen.
Læg 1 skive hvedebrød ovenpå hver.
Klem sammen, og skær dem over til i alt 4 madder.
# Amagermad med
abrikos-flødeost:
4 store skiver groft rugbrød
4 store skiver hvedebrød
evt. 25 g smør
6-8 tørrede abrikoser
50 g flødeost naturel
*
Hak abrikoserne, og rør dem sammen med flødeosten.
Smør blandingen på 2 skiver rugbrød, og læg 1 skive hvedebrød
oven på hver.
Klem sammen, og skær dem over til i alt 4 madder.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin