Lavet med panko rasp og serveret med syrlig tonkatsu-sauce, disse japansk-inspirerede kroketter er den perfekte airfryer-festmad.
1 times forberedelse. 35
min kogetid. Giver 20 stk.
# Ingredienser
1 kg kartofler, skrællede, hakkede
100 g skinke, hakket
80 g (1 kop) groft revet cheddar ost
2 skalotteløg, hakket
50 g (1/3 kop) almindeligt hvedemel
2 æg
100 g (2 kopper) panko rasp
Tonkatsu
sauce, til servering
Citronbåde, til servering
* Tilberedning
Læg kartoflerne i en stor gryde. Dæk med koldt vand.
Bring det i kog ved høj varme. Kog i 10-12 min eller indtil
de er møre.
Dræn godt af. Vend tilbage til gryden ved svag varme.
Mos indtil glat og evt vand er fordampet. Fjern fra varmen.
Overfør til en skål. Stil til side for at køle helt af.
Tilsæt skinke, ost og skalotteløg til kartoflen. Smag til
med salt.
Bland indtil godt blandet.
Rul 2 jævne spiseskefulde af blandingen til en kugle.
Gentag med den resterende blanding.
Kom melet i en skål. Pisk æggene i en lille skål.
Tilsæt panko rasp i en anden skål. Smid 1 kugle i mel.
Ryst overskydende af, og dyp derefter i æg og rul i panko
til det dækker.
Læg på en tallerken. Gentag med de resterende kugler. Stil i
køleskabet i 15 min.
Indstil airfryer til 200 °C.
Kog kroketterne i 2 omgange i 8-10 min eller indtil de er
gyldne.
Dryp tonkatsu sauce over og server med citronbåde.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo
-----------