Gør den bagte kartoffel til en delikatesse, let og enkelt -
det er en oplevelse for dig og dine venner.
4 personer. let at lave på 25 min + 60 min i ovn.
Ingredienser
2 bagekartofler
2 dl skyr
1 spsk olie
1 kvist dild
1 citron, økologisk
1 skalotteløg
muskatnød
200 g laks, røget
*
Tilberedning:
Pak bagekartoflerne i alufolie og bag dem ved 185 °C i 45
minutter til 1 time, til de er møre.
Lad dem køle lidt af og halvér dem så.
Fjern forsigtigt ”kødet” uden at ødelægge skallen – den skal
jo fyldes igen.
Rør ”kødet” med olie, skyr, masser af friskhakket dild og
skalotteløg, lidt citronskal og saft, muskat samt salt og peber.
Det må godt have en lidt grov struktur.
Skær laksen i mindre stykker og vend den i kartoffelfarsen.
Kom kartoffelfyldet i de tomme kartoffelskaller og bag kort
under grill i ovnen, til de er gyldne og servér så med en båd citron og frisk
dild til pynt.
Tips: De smager også rigtig godt med friskbælgede ærter i
farsen. Og hvis man er lidt syndig, så kommer man et par æggeblommer i farsen.
........................................................................................................................