Hjemmelavede
ovnfritter er sundere end de friturestegte og så er de meget nemmere at lave. På
denne tid af året behøver du ikke skrælle kartoflerne. Skrub dem rene og skær
dem i både, så er de klar til ovnen.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 25 min. Ikke fryse-egnet (2-4 personer)
# Ingredienser til Kartoffelfritter og
peberfrugt dip
500 g store
kartofler
½ spsk olie
frisk eller tørret
timian
salt og peber
Dip:
1 grillet rød peberfrugt
100 g,
konserves eller
hjemmelavet
1 fed hvidløg
½ dl cremefraiche
eller kvark
frisk basilikum
salt og peber
*
Sådan laves Kartoffelfritter
og peberfrugt dip
Skrub eller skræl
kartoflerne.
Skær dem i både og
vend dem med olie og krydderier.
Bred dem ud på en
bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 °C i ca. 25 minutter.
Blend peberfrugten
til mos sammen med hvidløg og rør det sammen med cremefraiche eller kvark.
Tilsæt finthakket
basilikum og smag til med salt og peber.
Server som dip til
de ovnstegte kartoffelbåde.
Tips: Dippen er også
god til færdigkøbte chips, til rå eller stegte grønsager eller som dressing til
en rejesalat.
Ovnfritter kan
varieres på mange måder. Vend dem med karry, med citronskal og knust hvidløg,
med chilipulver og/eller spidskommen, eller hvad du har lyst til.
Når du bruger
bagepapir, kan du bruge mindre olie evt. helt udelade den.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------ooo OÔO ooo -----------