Du kan forhåbentlig
finde en god anledning til at lave denne smukke kage. De hjemmebagte bunde er
lagt sammen med brombærmarmelade og brombærsmørcreme, der også er forvandlet
til fine roser på toppen.
Arbejdstid: 1½ time.
Bagetid: 35 min. 1 kage til 12-16 personer
#
Kage:
2 dl kakao (75 g)
½ liter kogende vand
250 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 tsk salt
125 g blødt smør
350 g sukker
3 æg
½ liter mælk eller
kærnemælk
Fyld:
1 vaniljestang
250 g brombær
250 g syltesukker
½ dl vand eller 1
glas brombærmarmelade
Creme:
250 g blødt smør
600 g flormelis
evt. rød frugtfarve
*
FYLD: Flæk
vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem.
Kog rensede brombær,
vaniljestang, syltesukker og vand i 5 min., og hæld det i en skål til afkøling.
Stil det i
køleskabet.
TÆND ovnen på 160 °C
varmluft, og smør 2 springforme (22-24 cm) med smør.
RØR kakao med
kogende vand og afkøl.
SIGT mel og
bagepulver i en skål, og bland salt i.
PISK smør, sukker og
vaniljekorn cremet, og pisk æggene i et ad gangen.
Pisk kakaomassen i.
Pisk skiftevis melet
og mælken i, og hæld dejen i formene.
BAG kagerne midt i
ovnen i ca. 35 min.
Tjek med en
trætandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min.
Åbn formene, og flyt
kagerne over på en rist til afkøling.
CREME: Pres 1½ dl af
brombærfyldet gennem en sigte.
Pisk det sammen med
smørret.
Sigt flormelissen,
og pisk den i cremen lidt ad gangen.
Tilsæt evt. lidt
frugtfarve.
DEL kagerne i 2
bunde hver.
Læg 1 bund på et
kagefad og smør med et tyndt lag creme.
Smør et lag
brombærfyld på, og dæk med en kagebund.
Gentag lagene, og
slut af med den sidste kagebund.
FYLD resten af
cremen i en sprøjtepose med en rosettetyl (lukket stjerne), og sæt små
"roser" på overfladen og hele vejen rundt.
Begynd fra midten,
og sprøjt ca. 2 omgange rundt.
OPBEVAR kagen koldt,
men tag den ud af køleskabet min. 30 min. før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin