Nyd den gode
kartoffelstang som grøn hovedret eller som tilbehør til et stykke fisk eller
kød.
2-4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/bagetid: ca. 35 min.
#
200 g færdig
butterdej
500 g kartofler
1 spsk olie
50 g skalotteløg
3 spsk hakket
bredbladet persille
50 g smør
salt og friskkværnet
peber
Pynt:
1 æg
1-2 spsk sesamfrø
Grøn dip:
1 lille bundt
bredbladet persille
evt. lidt estragon
2 spsk stærk sennep
200 g cremefraiche
38%
Tilbehør:
1 salathoved (fx
radicchio)
*
Skræl kartoflerne,
skær dem i stave på størrelse med pomfritter, og kog dem i letsaltet vand i ca.
10 min.
Dryp dem godt af i
et dørslag.
Bland kartofler med
olie, finthakkede skalotteløg, hakket persille og smørklatter.
Krydr med salt og
peber.
Rul butterdejen ud
til et stykke på 20x35 cm, og læg det på en bageplade med bagepapir.
Læg kartoffelfyldet
på butterdejen, og pensl kanterne med sammenpisket æg.
Pak sammen til en
pakke.
Pensl pakken med
sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
Sæt pladen i ovnen.
ved 200 °C i ca. 25 min.
Kør skyllet
persille, evt. estragon, sennep og cremefraiche sammen i en foodprocessor.
Krydr med salt og
peber, og kør til dippen er tyk, men ikke for længe så kan den blive grynet.
Skær
kartoffelstangen i brede stykker, og server med grøn dip og fintsnittet salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin