Det giver børnene tid til både madlavning, spisning og opvask, men ikke tid til at fare rundt eller hoppe i sofaer.
6 personer
# Ingredienser
Fisk:
300 g torskefilet eller laks
1 dl rasp
1 øko citron, fintrevet skal
2 spsk bredbladet persille, finthakket
2 æg
50 g fuldkornshvedemel
Salt og
peber
Tatarsauce:
½ dl
mayonnaise
1 dl
cremefraiche 18 %
2 spsk kapers, finthakkede
4 cornichoner, finthakkede
1 tsk dijon sennep
½ øko citron, fintrevet skal + saft
1 håndfuld frisk dild, finthakket
1 håndfuld persille, finthakket
½ håndfuld purløg, finthakket
Salt og peber
Derudover til servering:
6 hotdogbrød
½ agurk, skåret i små tern
1 håndfuld frisk dild, eller ærtespirer til pynt
* Tilberedning
1. Skær fisken i 2 cm tykke strimler.
2. Bland rasp, citronskal, persille, salt og peber.
Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
3. Vend fiskestykkerne med fuldkornsmel blandet med salt og
peber.
4. Dyp dem derefter en ad gangen i tallerkenen med æg og til
sidst i raspblandingen.
5. Læg fiskestykkerne på en bageplade med bagepapir.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 °C varmluft i 10-12
minutter.
6. Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til
tatar-saucen.
7. Kom et fiskestykke i hvert pølsebrød og top med
tatarsauce, finthakkede agurketern og friske krydderurter.
8. Resten af tatarsaucen kan bruge som lækker dip til de grønsager,
der evt serveres til.
Se alle opskrifter for børnekokke