Nogle gange skal der
bare god gammeldags mad på bordet, og hvorfor ikke lave dette skønne 1970'er
farspindsvin med brun sauce og grønsager? Vi har fundet billedet i en gammel Bo
Bedre kogebog fra 1972 og har her genskabt opskriften på den gamle ret. Børnene
vil med garanti elske det.
Tilberedningstid:1
time. 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.
# Ingredienser
FARSBRØD
500 g hakket kalv og
flæsk
2 æg
1 løg
4 spsk hvedemel
1 tsk sennep
1½ tsk salt
1 smule peber
4 pølser
GRØNSAGER
1 kg blandede
grønsager (Fx blomkål, grønne bønner, gulerod, porrer)
1 kg kartofler
BRUN SAUCE
4 spsk smør
3 spsk hvedemel
4 dl oksebouillon
½ dl piskefløde
1 smule madkulør
1 smule salt og peber
1 knivspids sukker
* Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C
og begynd derefter med at lave farsen:
Skær løget groft og blend det sammen med æggene, så det bliver findelt.
Bland det sammen med
alle de øvrige ingredienser - bortset fra pølserne - og rør det sammen til en
fars.
Form farsen til et
brød i et ildfast fad.
Skær pølserne midt
over og stik den ned i farsen, så det - næsten - ligner piggene på et pindsvin.
Bag farsbrødet midt i
ovnen i 40-45 min.
Kog kartoflerne i en
gryde.
Rens grønsagerne, skær
dem i mundrette bidder og kog dem i en gryde med letsaltet vand eller rist dem
på en pande i en smule smør.
Lav saucen:
Smelt smørret i en gryde - det skal ikke blive brunt.
Rør melet i og tilsæt
derefter bouillonen lidt ad gangen.
Sørg for at røre godt,
så der ikke kommer klumper i saucen.
Kog saucen godt
igennem, tilsæt til sidst fløde, kulør og sukker og smag til med salt og peber.
Server farsbrødet med
kartofler, brun sauce og grønsagerne i et fad.
Se alle opskrifter for børnekokke