Logo

Farserede tomater med sauce nage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farserede tomater med sauce nage 

Prøv denne dejlige, velsmagende opskrift på farserede grønsager med en dejlig sauce nage. Retten er nem at lave, smager fantastisk og passer perfekt til en kølig efterårsaften.

Tilberedningstid:1 time, 30 min. Antal portioner: 4.

 
# Ingredienser
Tomater:
4 solmodne tomater (og/eller 4 salatløg)
1 hakkede løg
4 fed hakkede hvidløg
1 smule olie
200 g hakket kalv og flæsk (eller 200 g hakket lammekød)
1 spsk tomatpuré
2 spsk bredbladet persille
2 spsk reven parmesan
1 æg
salt og peber
1 smule rasp

 
Løg:
4 salatløg
1 æg
100 g reven gruyere
1 smule rasp
salt og peber
1 spsk herbes de provence krydderi eller basilikum
2 spsk reven parmesan

 
SAUCE NAGE
1 zittauerløg
1 gulerod
3 dl hvidvin
1 dl hvidvinseddike
2 stk lauerbærblade
10 stk sorte peberkorn
100 g smør
1 smule salt
1 smule sukker

 
* Tilberedning
Skær toppen af tomaterne og udhul dem. Gem indholdet.
Drys dem indvendig med lidt salt og sæt dem med bunden i vejret, så saften kan løbe fra.

 
Sautér hakkede løg og hvidløg på en pande i olie.
Kom det hakkede kød på panden brun det under omrøring.
Tilsæt indholdet fra tomaterne samt tomatpuré.
Lad det simre til kødet er gennemstegt. Hvis det steger tørt, tilsættes lidt vand. 

 
Kom derpå det hele i en skål, og lad det køle af.
Bland et par spsk hakket persille og et par spsk reven parmesan i samt et æg.
Bland godt og krydr med salt og peber.
Hvis farsen virker for løs, kan man komme lidt rasp i.
Kom farsen i tomaterne og drys toppen med lidt rasp og revet parmesan.

 
De fyldte tomater kommes i et ildfast fad, dryppes med olie og sættes i en 200 °C varm ovn i ca. 30 min.
Serveres varme eller lunkne med en blandet salat og lidt godt brød til.


Farserede tomater med sauce nage 

Løg:
Skræl salatløgene, og kog dem i 8-10 minutter i letsaltet vand.
Lad dem køle lidt af, og skær så toppen af dem, og udhul dem forsigtigt.
Indmaden af løget hakkes og svitses i lidt olie.
Når det begynder at blive gyldent, kommes det i en skål og blandes med et æg, den revne gruyere og rasp til farsen samler sig.
Smag til med salt og peber og herbes de provence efter smag, og fyld blandingen i løgene. Drys med rasp og parmesan. 
De fyldte løg kommes i et ildfast fad, dryppes med olie og sættes i en 200 °C varm ovn i ca. 30 min.
Serveres varme eller lunkne med en blandet salat og lidt godt brød til.

 
Sauce nage:
Pil løget, og skræl guleroden. Snit begge dele fint.
Kom løg og gulerødder i en gryde sammen med vin, eddike, laurbærblade og peberkorn og bring det i kog. Kog ned til 1 dl.
Pisk op med smør og smag til med salt og sukker.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her