Efter jul står man tit med en bunke efterladte nødder, dadler og frugt. Ingen gider røre dem når julen er overstået, men man kan bruge juleresterne i denne gode vintertærte.
Mørdej (til to tærter):
250 g hvedemel
175 g smør
65 g flormelis
1 æg
1 knivspids salt
Blandes sammen til en ensartet dej og hviler i køleskab ca. 1 time. Mørdejen kan blandes i en foodprocessor og er velegnet til frysning.
Fyld:
125 g smør
100 g sukker
2 æg
175 g grofthakkede nødder (alle slags kan anvendes hver for sig eller blandet)
175 g syltet frugt (for eksempel appelsinskal, pomerans, rosiner, figner, dadler, svesker eller abrikoser)
evt. 1 tsk kanel
Mørdejen rulles ud og lægges i en springform. Ingredienserne til fyldet blandes og hældes op i formen. Tærten bages ca. 30 minutter ved 200º. Smager godt med is eller græsk yoghurt rørt med vaniljekorn.