Desserten er rigtig
lækker gæstemad til menuen. Den kan forberedes i forvejen, så du har god tid
til at tale med dine gæster og være med til middagen.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: få min. Køletid: ca. 2 timer. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
1 fl sød hvidvin (¾ l)
8 blade husblas
Vaniljesauce:
1 stang vanilje
3 spsk sukker
3½ dl sødmælk
4 æggeblommer
Tilbehør: friske
vindruer eller anden frugt
*
Lun hvidvinen i en
gryde til ca. 50 °C.
Læg husblas i blød i
koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud af
husblasbladene og rør dem i den varme vin, så den smelter.
Hæld i en randform
(1 liter) og lad geléen stivne i køleskab i ca. 2 timer.
VANILJESAUCE: Flæk
vaniljestangen og skrab kornene ud.
Læg vaniljestang og
korn sammen med sukker i en gryde.
Tilsæt mælk og giv
det et opkog.
Hæld æggeblommerne i
en skål og pisk lidt af den kogende mælk i.
Hæld æggeblandingen
over i gryden med mælk og varm op under piskning, til saucen er tyknet.
Saucen må ikke koge,
da den så vil skille.
Si den over i en
skål, der står i et isbad.
Giv randen med
vingelé et hurtigt dyp i varmt vand, læg et fad over randen og vend rundt, så
vingeléen kommer ud på fadet.
Løft formen væk.
Server geléranden
med friske vindruer og kold eller lun vaniljesauce.
TIPS: Vaniljesaucen
kan evt købes færdig.
Se flere dejlige desserter her
Se forslag til 2-retters menuer her