Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 20 min. Ikke fryse-egnet
(4-6 personer)
200 g hvedemel
150 g smør
75 g sukker
2-3 spsk fløde
Fyld:
75 g valnøddekerner
3 æggeblommer
4 spsk sukker
2 spsk appelsinsaft grønne og blå druer
2-3 spsk flydende honning (fx. akaciehonning)
Tilbehør:
evt. cremefraiche eller flødeskum
Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i.
Tilsæt fløden og saml dejen.
Lad den hvile en halv time.
Rul den ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed.
Hak valnøddekernerne groft.
Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør valnødder og appelsinsaft i.
Hæld det på tærtebunden og bag tærten ved 200ºC i 15-20 min.
Del imens druerne i halve og fjern kernerne.
Læg dem på tærtebunden.
Hæld honning på lige inden serveringen.
Kan spises med cremefraiche eller flødeskum, men er også dejlig helt uden.