Lys is:
8 æggeblommer
½ liter piskefløde
170 g sukker
strimlet citronskal fra 1 citron
1 dl hele kaffebønner
Mørk is:
150 g kraftig god chokolade (ca. 65% kakaomasse)
1 dl sødmælk
2 dl piskefløde
¼ vaniljestang
2 æggeblommer
3 spsk sukker
Bland æggeblommer og piskefløde langsomt i en lille gryde.
Pisk konstant under tilsætning af citronskal og kaffe.
Det må ikke koge, så skiller det.
Når cremen tykner, slukkes og der røres 2 min. mere. Tilsæt så sukkeret og rør igen.
Si massen, frys den og omrør efter 1 time. Kommes i en skål med en mindre skål i, til at danne et hul i midten.
Fryses 6 timer.
Mælk, fløde og vaniljestang bringes langsomt i kog.
Æggeblommer og sukker piskes lysegult og tilsættes under piskning,
hvorefter det hele varmes langsomt op til det tykner.
100 g chokolade smeltes over vandbad, resten hakkes.
Den smeltede chokolade røres i flødecremen, der fryses 1 time.
Omrøres med hakket chokolade, fyldes i det hul den anden skål har skabt efter at være fjernet og fryses igen 6 timer.
Pyntes med høvlet chokolade og flødeskum.