500 g blød tofu
½ dl ahornsirup
2 spsk honning
3 spsk nøddeolie
2 ½ dl sojamælk
2 ½ dl piskefløde
220 g macadamianødder ristede og grofthakkede (eller hasselnødder)
125 g mørk chokolade grofthakket
Tofuen lægges i blød i varmt vand i 2 minutter.
Overføres derefter til koldt vand i 2 minutter og drypper derefter godt
af.
Læg nu tofuen i blenderen sammen med ahornsirup, honning og nøddeolie.
Blend til massen er fuldstændig jævn.
Tilsæt gradvist sojamælk og fløde og blend til blandingen er tyk og cremet.
Cremen hældes over i en stor frostboks eller metalform.
Bland forsigtigt nødder og hakket chokolade i cremen.
Læg låg på boksen eller dæk formen godt til med folie.
Stil den i fryseren.
Isen røres igennem netop når den begynder at stivne.
Denne proces gentages 3-4 gange inden isen fryses helt igennem.
Tips: Vælg endelig den bløde tofutype til denne opskrift.
En skærefast tofu har ikke den cremede konsistens, som er med til at gøre isen så lækker.