250 g æggehvide (21/2 dl)
200 g sukker
75 g bittermasse 00 (marcipan)
150 g hasselnødder (hakkes og ristes)
50 g hvedemel
evt. hasselnødder til pynt (hakkes)
evt. flormelis til pynt
Canache-creme:
2 ½ dl fløde
10 g sukker
60 g blød nougat
20 g chokolade
Creme: Kog fløden med melis og tilsæt nougat og chokolade.
Giv det hele et opkog og afkøl til +5ºC i køleskab - kan laves dagen i forvejen.
Tærte: Æggehvide og sukker piskes til fast skum.
Bittermassen (køleskabskold) rives på et råkostjern og vendes sammen med de ristede hasselnødder og melet forsigtigt i.
Udsmøres på bagepapir i en cirkel med en diameter på 16-18 cm og en tykkelse på ¾- 1 cm.
Der bruges 3 bunde pr. tærte.
Bages ved 160ºC i ca. 35-40 min.
Efter afkøling piskes Canache-cremen.
Bundene lægges sammen med creme og kanten smøres glat med creme.
Strø øverste flade med flormelis og pynt evt. kagen med ristede hakkede hasselnødder.