225 g margarine
250 g hvedemel
2 spsk sukker
2 spsk koldt vand
Fyld:
300 g grønne tomater
1 lille citron
85 g sukker
3 tsk kanel
1 spsk hvedemel
Margarinen smuldres i melet og sukker blandes i.
Saml dejen med koldt vand og stil den koldt i ca. 15 min.
Skær tomaterne i tynde skiver.
Skræl citronen og skær den i tynde skiver og derefter i trekanter.
Bland sukker, kanel og hvedemel.
Rul ⅔ af dejen ud og beklæd en tærteform.
Drys lidt sukker-kanelblanding på dejen.
Fordel tomat og citron og drys resten af sukker-kanelblandingen over.
Rul resten af dejen ud.
Skær den i strimler og læg dem øverst som fletværk.
Pensl med sammenpisket æg og bag tærten ved 200°C i ca. 45-50 min.
Serveres lun med flødeskum, cremefraiche eller græsk youghurt 10%.