Dette er en tærte til sommerfesten! Perfekt med flødeskum eller vaniljeis.
4 dl hindbær (ca. 200 g)
Tærtedej:
100 g køleskabskoldt smør
3 dl havregryn
3 dl hvedemel
Karamelsauce:
2 dl piskefløde
1 dl sukker
1 dl lys sirup
Stil ovnen på 200°C.
Hak smør, havregryn og mel sammen til en smuldredej med en kniv, eller kør det hurtigt sammen i en foodprocessor.
Tag 1 dl af dejen til side, og fordel resten af smuldredejen i en tærteform, ca. 24 cm i diameter.
Forbag midt i ovnen ca. 15 min.
Bland fløde, sukker og sirup i en lille gryde. Lad simre ca. 20 min.
Hæld hindbærrene i tærteformen.
Hæld karamelsaucen over, og strø resten af smuldredejen over.
Bages midt i ovnen ca. 20 min.