Du kan lave disse skønne
trefarvede iskager med færdigkøbt eller hjemmelavet is og i øvrigt med de smage
og i de farver, som du foretrækker.
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 10 min. Frysetid: 2 time Fryseegnet. ca. 12 stykker
#
Chokoladebunde:
75 g mørk chokolade
75 g mandler eller
hasselnødder
1 dl æggehvider (ca.
3 stk.) 125 g sukker
Fyld:
½ liter jordbæris
½ liter chokoladeis
½ liter vaniljeis
*
1. Tænd ovnen på 180
°C.
2. Hak chokoladen
groft og smelt den i en skål over vandbad.
Hak mandler eller
nødder til fint mel i en foodprocessor.
3. Pisk æggehviderne
stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen.
Vend smeltet
chokolade og nøddemel i massen og smør den ud til et rektangel (ca. 30x40 cm.) på
en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen i
18-20 min.
4. Mærk, om kagen er
gennembagt og vend den ud på sukkerdrysset papir.
Rul den jævnt flad
med en kagerulle, træk forsigtigt bagepapiret af og lad kagen køle af.
5. Sæt isen i
køleskabet og lad den blive blød som softice.
6. Skær kagen ud i 2
bunde, der passer i en form ca. 18x26 cm.
Læg et stykke
bagepapir i formen og derefter en kagebund.
Læg et lag is, glat
overfladen og frys 30 min.
Læg et nyt lag is,
glat overfladen og frys igen 30 min.
Læg det sidste lag
is, glat overfladen og læg den anden kagebund over.
Tryk den let til og
sæt formen i fryseren mindst 1 time.
7. Vend iskagen ud
af formen og skær den i rektangler eller kvadratiske stykker.
Pak dem ind i
frysefilm eller poser og læg dem i fryseren indtil de skal nydes.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin