5 dl rabarberkompot
4 æggeblommer
5 g sukker
31/2 dl piskefløde
½ stang vanilje
10 blade udblødt husblas
400 g kvark
1 citron, saft fra.
1 makronbund
lidt kompot til at væde bunden
Bund:
250 g marcipan
370 g sukker
3 æggehvider
Sukker, vaniljekorn og lidt vand koges let tykt.
Hældes over æggeblomerne under konstant piskning (ca. 10 sekunder).
Kvark røres lind med rabarberkompot og blandes med æggewmassen, til det er koldt, og flødeskumsagtigt.
Vend lidt af massen i den varme udblødte og smeltede husblas.
Vend derefter det hele i massen sammen med flødeskummet.
Rabarberkompot smøres på bunden, hvorefter moussen hældes over.
Stilles koldt 6 - 8 timer til kagen har sat sig.
Makronbund:
Marcipan røres sammen med sukker til det smuldrer.
Herefter røres æggehvider i.
Smøres ud på bagepapir og bages ved 175°C i ca. 30 minutter.