2 plader butterdej (10 x 20 cm)
1 bundt rabarber (500 g)
175 g sukker
½ flækket vaniljestang
Creme:
2 æggeblommer
1½ spsk sukker
½ stang vanilje
0,5 dl mælk
1,5 dl fløde
1 spsk Maizena
et nip salt
2 dl piskefløde
flormelis
Læg butterdejspladerne på en bageplade med bagepapir, og prik dem tæt med en gaffel.
Tænd ovnen på 220°C (alm. ovnvarme) og sæt pladen i den øverste del af ovnen, når den er varm.
Bag butterdejspladerne på plader med bagepapir, til de er lysebrune, 18-20 min. og afkøl dem af på risten.
Rabarber: Skær rabarberne i småstykker og læg dem sammen med vaniljestangen i en tykbundet gryde af stål eller emalje.
Drys sukkeret over.
Tilsæt ½ tsk vand, læg låg på og bring det langsomt i kog.
Smag på det og tilsæt evt. lidt mere sukker.
Fisk rabarberne op, mens de stadig hænger sammen og kog lagen lidt ind, før den hældes tilbage over rabarberne.
Lad kompotten blive kold.
Creme: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med kornene fra vaniljestangen.
Bring mælk og fløde i kog med den tomme vaniljestang.
Pisk maizenaen ud i æggemassen.
Tilsæt den varme fløde-mælk lidt af gangen.
Hæld det hele tilbage i gryden og varm cremen igennem, så den tykner, på lavt blus og under konstant omrøring.
Tag gryden af blusset lige, før cremen koger, sæt straks gryden i koldt vand, så varmen stoppes.
Tag gryden op og lad cremen blive kold.
Pisk fløden til flødeskum og vend den sammen med cremen.
Flæk butterdejspladerne med en skarp takket kniv, trim evt. kanterne let.
Læg rabarberkompot og creme på underdelene og læg overdelen ovenpå.
Skær hver sammenlagte kage i to stykker, sigt flormelis over og server dem.
--