Sødt til dessert - og denne eksotiske papajacreme med kakao er en dessert for rigtige slikmunde.
2 små papajaer
1 dl mælk
1 spsk kakao
½ tsk stødt ingefær
1 knsp kardemomme
6 blade husblas
2 tsk cyclamat
saft og skal af 1 citron
2½ dl piskefløde
*
A. Halver papajaerne, fjern kernerne og løsn forsigtigt frugtkødet.
Læg skallerne og nogle af stykkerne til side og blend resten.
B. Læg husblasen i blød i koldt vand.
Kog mælk, kakao, ingefær og kardemomme.
Pres vandet af husblassen og opløs den i den varme mælk.
Rør sødemiddel, citronsaft og -skal og papajapuré i.
Stil cremen koldt.
C. Pisk fløden stiv og vend den i den stivnede masse.
Stil den koldt i 1 time og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle.
Sprøjt cremen i papajaskallerne og pynt med frugtstykker.
Tips: Til opskrifter med revet citronskal skal man kun bruge usprøjtede frugter. Desværre kommer de fleste citrusfrugter sprøjtede, voksede og endog gassede i handlen. Vask derfor hver eneste citron i varmt vand før brug og tør dem godt. Vask til sidst hænder!
PerPortion 11246/298 kJ/kcal. 4 g protein. 20 g fedt. 28 g kulhydrat. 3 g fibre