Rødgrød er en sommerklassiker, som falder i god jord hos ung
som gammel. Rødgrød med fløde er vel nærmest vor nationaldessert, men så prøv
denne rødgrød med marcipan-skum - super
lækker.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min.
#
250 g rabarberstilke
uden blade
500 g friske jordbær
4 dl sød jordbærsaft
(fortyndet som angivet på flasken)
1½ spsk kartoffelmel
Marcipan-skum:
1½ dl piskefløde
75 g ren rå marcipan
*
SKYL rabarberne, og
skær dem i stykker på 1-2 cm.
Skyl jordbærrene,
nip dem, og skær dem i halve eller kvarte.
RØR 1 dl saft med
kartoffelmel.
KOG resten af saften
op i en gryde, tilsæt rabarber- og jordbærstykker, og kog i 3-4 min.
Tag gryden af
varmen, og rør saftblandingen i frugten.
Grøden må ikke koge,
efter at kartoffelmelet er tilsat så bliver den "lang" i konsistensen.
SMAG grøden til med
sukker, mens den endnu er varm.
Vær opmærksom på, at
grøden smager mere sødt, når den er varm, end når den er afkølet.
PISK fløden til
skum, og bland med groft revet marcipan.
Server som tilbehør
til rødgrøden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin