Man kan godt nyde koldskål om vinteren - prøv bare denne
version med tørrede frugter.
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Hviletid: ca. 30 min.
#
½ stang vanilje
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
50 g sukker
½ liter gammeldags kærnemælk
½. liter ymer eller tykmælk
8-10 dadler
2 spsk tørrede goji-bær eller soltørrede tranebær
1 dl piskefløde
*
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ned i en skål med æggeblommer
og sukker.
Pisk det tykt og cremet.
Rør gradvist kærnemælk og ymer eller tykmælk i æggecremen.
Tilsæt hakkede dadler og goji-bær, og sæt koldskålen i
køleskabet i mindst 1 time for at trække smag.
Vend letpisket flødeskum i koldskålen lige før servering.
TIPS: Goji-bær er et syrligt bær med smag af kirsebær og
tranebær. Der fås tørret fra bl.a. Kina og Asien. Fås i helsekostbutikker og
hos velassorterede grønthandlere.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin