Logo

Kærnemælksfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kærnemælksfromage

 

Fromage er blevet moderne igen. Citronfromagen er nok den mest kendte, men kærnemælksfromagen er også frisk og sommerlig.

4-6 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: få minutter. Køletid: ca. 2 timer

 

#

½ økologisk citron

5 blade husblas

2 æg

50 g sukker

evt. ½ stang vanilje

2½ dl kærnemælk

2½ dl piskefløde

 

Pynt:

1½ dl piskefløde

4-5 usprøjtede lavendelblomster (eller andre spiselige blomster)

*

 

Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.

Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.

Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud, og smelt den med citronsaften i en skål over vandbad.

Lad blandingen køle lidt af.

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommerne med sukker og evt. kornene fra vaniljestangen, til det er tykt skum (ca. 5 min. med en håndmikser).

 

Rør husblasblandingen i æggemassen i en tynd stråle.

Tilsæt kærnemælk og citronskal.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i cremen med en dejskraber.

Pisk fløden til blødt skum, og vend det i cremen med en dejskraber.

 

Hæld kærnemælksfromagen i en skål, og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet.

Pisk fløden til skum, og kom det i en sprøjtepose med en stjernetylle.

Pynt fromagen med flødeskum, og drys med lavendelblomster.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her