Pisk lidt skyr i koldskålen - det giver både fylde og en
frisk smag. En skøn dessert i varmen.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30 min.
#
Koldskål:
2 æg (evt. pasteuriserede)
3-4 spsk rørsukker
½ stang vanilje
1 citron [øko]
250 g skyr naturel
¾ liter kærnemælk
Honningristet rugbrød:
4 skiver rugbrød (gerne med kerner)
3 spsk honning
15 g smør
Tilbehør:
frisk frugt eller rabarberkompot http://www.madABC.dk/455/rabarberkompot
*
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig creme med en
håndmikser, og tilsæt fintrevet citronskal.
Pisk skyr i æggecremen lidt ad gangen.
Rør kærnemælken i lidt ad gangen, og smag til med citronsaft
og evt. mere sukker.
Sæt koldskålen i køleskabet.
Smuldr rugbrødet til store krummer.
Smelt honning og smør på en pande, og bland rugbrødet i.
Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. og rist
det gyldent ved 180 °C i 20-30 min. Afkøl, og opbevar i et glas med låg.
Server koldskålen med det ristede rugbrød og evt. lidt frisk
frugt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin