½ liter mælk
60 g grødris
1 tsk Vanila
1 spsk smør
2 spsk sukker
2 sammenpiskede æg
Karamel:
125 g sukker
1 ½ dl vand
1 ½ dl piskefløde
Risene koges i mælken ca. 35 min. Smør, sukker og Vanila røres i. Æggene tilsættes under omrøring. Randformen beklædes med karamel.
(Karamel: sukkeret smeltes på en tør pande over svag varme uden omrøring. Når det bobler og er lysebrunt, hældes det i en randform. Hold på formen med grydelapper og vend og drej den over svag varme, til den er beklædt på alle sider. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. Vand tilsættes. Karamellen koges over svag varme, til saucen er jævn.)
Rismassen fyldes i. Randen koges i vandbad ½ time, på stegepanden under låg, der er større end randen og mindre end panden; i ovnen uden låg ved 140 gr. Desserten afkøles, vendes ud og serveres med karamelsauce med flødeskum.