Du
kan trylle halvtørt brød til den fineste dessert med denne gode gammeldags
opskrift.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid:
10 min.
#
1 æg
½
dl mælk
2
store skiver lyst brød
15
g smør
2 tsk
stødt kanel
2 tsk
perlesukker
citronmelisse
Blommekompot:
250
g friske blommer
50
g sukker
1
dl vand
1
stykke hel kanel
*
Skyl
blommerne, udsten dem, og skær dem i både.
Kog
dem med sukker, vand og kanel stang i ca. 5 min.
Tag
gryden af varmen, og lad kompotten trække i 20-30 min.
Pisk
æg og mælk godt sammen, og dyp brødskiverne i cremen, til de har opsuget det
hele.
Drys
brødet med stødt kanel, og steg dem gyldne på begge sider på en pande med smør.
Drys
med perlesukker, og server med lun blommekompot og lidt citronmelisse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin