Server de arme riddere på amerikansk maner med ahornsirup og
kanel og gerne også med frisk frugt for at få ekstra vitaminer. • Anvend færre
æggeblommer, hvis du vil mindske kolesterolindholdet. • Franskbrød indeholder
lidt sukker og fedt.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 5-10 min. 4 portioner
# Råvarer til Arme riddere
1 stort æg
2 æggehvider
1½ dl mælk
2 tsk vaniljesukker
½ tsk stedt kanel
¼ tsk reven muskat
25 g smør eller margarine til stegning
8 skiver franskbrød
TIL SERVERINGEN:
4 spsk ahornsirup
16 jordbær
1 appelsin
*
Fremgangsmåde:
1 Pisk æg og æggehvider skummende i en skål.
Tilsæt mælk, vaniljesukker, kanel og muskat.
Pisk godt og hæld blandingen i en dyb tallerken.
2 Sæt ovnen på 100 °C.
Smør en teflonpande med fedtstof og opvarm panden til jævn
varme.
3 Dyp fire brødskiver, begge sider af brødet, i
mælkeblandingen.
Lad overflødig væske dryppe ned på tallerkenen.
Læg brødet på panden.
Steg til det er gyldent, 1-2 min. på hver side.
4 Læg de stegte brødskiver på en tallerken.
Hold dem varme i ovnen.
Gentag med resten af brødskiverne.
Smør panden med fedtstof og steg brødskiverne som ovenfor.
5 Skær den friske frugt i små stykker og anret dem på
tallerkenerne, læg ridderne ovenpå.
Hæld ahornsirup over og server.
Tips & råd
Mange typer brød kan bruges til arme riddere.
Prøv med fx rosinbrød eller fuldkornsbrød.
I stedet for sirup kan du anvende frugtpure.
Et ballonpiskeris er godt til at piske blandinger, som skal
være ensartede i konsistensen eller rigtig luftige.
PR. PORTION: Energi: Kcal 203 = kJ 852
Kulhydrat 28 g Protein 7 g Fedt 7 g (31%) Fibre 2 g