Et enkelt, velsmagende og smukt brød, som bages på gær,
rugmel og hvedemel. Perfekt som brydebrød, til salat eller en varm suppe.
Hjemmebagt • Med rugmel øger du fiberindholdet.
• Hvis du udelader olien bliver brødet meget magert.
Forberedelse t 30 min. + hævning. Tilberedning 15-20 min. 6
portioner, 24 skiver
# Råvarer til Baguetter de lækre
20 g gær
2 tsk salt
4 dl rugmel
ca. 12 dl hvedemel
½ dl olie
* Fremgangsmåde:
1 Smuldr gæren ud i et dej fad.
Hæld 1 dl vand på og rør gæren ud.
Tilsæt 6 dl koldt vand, olien, saltet og de to salgs mel,
men gem 1 dl til æltningen.
Rør dejen kraftigt. Den skal være blød.
2 Dæk skålen med plastfolie eller et tætsluttende låg.
Lad dejen hæve et køligt sted 4-5 timer, eller natten over.
Med den lange hævetid bruger du den halve mængde gær.
Mens dejen hæver dannes der fugt, som drypper ned på dejen
og holder den let fugtig.
Varm ovnen til 250 °C.
3 Drys bordet med mel.
Hæld forsigtigt dejen ud.
Kom mel på hænderne og fold den let sammen.
Del den i 6 lige store dele.
Rul stykkerne til lange brød, som lægges tre og tre på
plader med bagepapir.
Pensl brødene med lidt olie på siderne.
Så er det lettere at få dem fra hinanden, hvis de skulle
hæve sammen.
Snit dem på skrå med en skarp kniv eller et barberblad.
4 Lad brødene hæve ca. 15 min.
Pudr dem med lidt mel.
Bag brødene midt i ovnen 15-20 min.
Lad dem køle af på en rist.
Tips & råd
Det er godt at fylde brødene med krydderurter, grønsager
eller ost af forskellig slags.
Prøv fx med basilikum eller rosmarin, hakkede oliven,
soltørrede tomater, parmesan- eller gedeost. Det er vigtigt at fyldet tilsættes
inden melet røres i.
Spray gerne brødene med vand mod slutningen af bagetiden, så
får de en sprød og god skorpe.
PR. SKIVE: Energi: Kcal 137 = kJ 575
Kulhydrat 29 g Protein 4 g Fedt 0,6 g (4%) Fibre 2 g