4 æg
1 tsk Vanila
4 dl fløde eller mælk
Karamel:
125 g sukker
2 dl vand
Pynt:
1 dl piskefløde, pisket til skum
Karamel:
sukkeret smeltes på en tør pande over svag varme uden omrøring. Når det bobler og er lysebrunt, hældes det i en randform. Hold på formen med grydelapper og vend og drej den over svag varme, til den er beklædt på alle sider. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. 2 dl vand tilsættes. Karamellen koges over svag varme, til saucen er jævn. Den afkøles.
Æggestand:
hele æg, Vanila og fløde piskes sammen og kan evt. sies, så æggestrengene holdes tilbage. Massen fyldes i den karamelforede randform. Randen stivner i vandbad på ca. 40 min. Den kan stilles på stegepanden i vand, dækket af et låg, der er større end randen, men mindre end panden. Vandet uden om må ikke koge, så bliver æggestanden “øjnet”. Brug derfor svag varme. Randen kan stilles utildækket i bradepanden i vand og stivne ved 115-140 gr.
Randen afkøles, vendes ud og serveres med saucen til. I saucen kan blandes flødeskum.