Desserten er en klassisk, dansk frugtgrød.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min. Fryse-egnet. (4
personer)
#
400 g rabarberstilke (uden blade)
400 g jordbær
2 dl vand
150 g sukker
1 vaniljestang
3 spsk kartoffelmel
1 dl vand
Tilbehør:
1½ dl piskefløde
50 g ren, rå marcipan
*
Skær bladet og lidt af foden af rabarberstilkene og skyl dem
i koldt vand.
Skær dem ud i tynde skiver på ca. 2 mm (evt. på skrå).
Skyl jordbærrene, pil dem og skær evt. store bær i mindre
stykker.
Kom frugten i en gryde med vand, sukker og den flækkede
vaniljestang.
Kog det ved svag varme ca. 5 min., til frugten er mør.
Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
Træk gryden af varmen og rør jævningen i.
Hæld grøden i en skål til afkøling og drys evt. overfladen
med en smule sukker.
Pisk fløden til blødt skum.
Riv marcipanen på et rivejern og vend den i flødeskummet.
Server til den afkølede grød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin