Rabarber Jordbær Kompot er en slags grød, som ikke er helt
udkogt men heller ikke pureret. Rabarber Jordbær kompot er fortrinligt i yoghurt,
grød, eller som fyld i bagværk. Den kan erstatte marmelade og er meget nem at
lave.
Tilberedningstid: 45 minutter. Bagetid: 30 minutter. Ikke
fryseegnet. (1 person)
#
75 g friske jordbær
100 g rensede rabarber
sukrin
Vaniljeskyr:
50 g skyr
½ tsk vaniljepulver
*
Skyl og nip jordbærrene.
Skær rabarber og jordbær i mindre stykker og bland med lidt
sukrin.
Kom blandingen i et ovnfast fad og bag det i ovnen ved 200 °C
i ca. 30 minutter, til alt er mørt.
Rør i det undervejs et par gange og smag til med ekstra
sukrin, alt efter hvor sød en tand du har. Bland skyr med vaniljepulver og spis
den varme kompot til.
TIPS: Desserten smager skønt med kompot af alle slags bær.
Prøv at lave den efter sæson, så du fx i efteråret bruger æbler eller blommer
til kompotten.
Kalorier: 80 kcal. Protein 7 g (35 %). Kulhydrat 10 g (54 %). Fedt 1 g (11 %). Kostfibre 5g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin