200 g hvid chokolade i plade
2 æg
1 blad udblødt husblas
2 dl piskefløde
Solbærsauce:
100 g friske solbær
½ dl vand
40 g sukker afhængig af bærrenes sødme
Det er vigtigt at anvende rigtig hvid chokolade i plader eller som brud.
De små overtrækspastiller indeholder for meget fedtstof til, at cremen
holder sig samlet.
Smelt chokoladen helt over vandbad for svag varme.
Stil til side.
Pisk æggene over vandbadet, til massen er tyk, varm og luftig, og riset
danner spor, ca. 10 minutter i alt. Tilsæt den smeltede chokolade, og
pisk videre, til massen har en ensartet konsistens.
Pisk videre i koldt vandbad, så det er let afkølet, inden den stiftpiskede
fløde vendes i.
Fordel moussen i 4 portionsskåle, og stil dem koldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.
Til solbærsaucen koges bær op med vandet, til bærrene er udkogte,
sukkeret tilsættes og koger med, til det er smeltet.
Si saucen, og afkøl helt.
Ved serveringen hældes et tyndt lag solbærsauce over moussen.