Den lære chokolademousse serveres med årstidens rabarber og
jordbær.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2 timer
#
Hvid chokolademousse:
200 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
4 æggeblommer
50 g sukker
4 æggehvider
1 dl piskefløde
Rabarberkompot:
250 g friske rabarber
200 g sukker
½ vaniljestang
Tilbehør:
200 g friske jordbær
*
Knæk chokoladen i små stykker, og læg dem i en skål.
Hæld piskefløde ved, og sæt skålen over en gryde med varmt
vand (ca. 50 °C).
Sluk for vandet, og lad blandingen smelte ved lav
temperatur.
Pisk æggeblommerne luftige med sukker.
Tilsæt den smeltede chokoladeblanding, og rør sammen til
ensartet konsistens.
Vend stift piskede æggehvider i chokoladeblandingen.
Vend derefter letpisket flødeskum i.
Hæld straks chokolademoussen i portionsglas, sæt dem i
køleskab, og lad moussen stivne i ca. 2 timer.
Rens rabarberstilkene (uden blade) i koldt vand.
Skær rabarberne i stykker på ca. 2 cm, læg dem i et ovnfast
fad, og bland dem med sukker og kornene af vaniljestangen.
Dæk fadet med låg eller alufolie, og sæt det i ovnen ved 200
°C i ca. 15 min, til rabarberne er møre.
Lad rabarberkompotten køle af.
Anret rabarberkompot og små stykker jordbær på
chokolademoussen lige før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin