1 kg æbler
sukker
1 stang vanilje
1 bæger cremefraiche
6 store makroner
25 g smør
2 dl piskefløde
Halvdelen af æblerne skrælles, renses for blomst, stilk og kernehus, skæres i mindre stykker og koges til en tyk mos med en ½ stang vanilje. Smag mosen til med sukker og rør den afkølede mos op med cremefraiche. Den må ikke blive for tynd.
Skræl resten af æblerne, skær dem i halve, fjern blomst, stilk og kernehus.
Kog æblerne i en sukkerlage tilsat ½ stang vanilje og lad dem løbe af i en sigte.
Sukkerlagens sukkerindhold bestemmes af æblernes surhedsgrad og din egen smag.
Fordel æblemosen i et ovnfast fad, læg de halve æbler herpå med den runde side opad.
Knus makronerne og drys dem over.
Dryp med smeltet smør.
Bag æblerne ved 225° i 20-30 min. til overfladen er gylden.
Server æblerne lune med kold flødeskum til.