cremen:
2 dl kaffefløde
20 g brun farin
1 tsk pulverkaffe
2 æggeblommer
10 g kartoffelmel (Maizena)
10 modne kirsebær
100 g blød nougat
lidt flormelis til gratinering
Cremen: Kom kaffefløden (gem lidt), sukkeret og nescafeen i en gryde og kog det op. Rør i en skål resten af kaffefløden, æggeblommerne (gem hviderne) og kartoffelmelet sammen. Tilsæt under let piskning den varme fløde til æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til kogepunktet under konstant omrøring, til det danner en creme. Lad cremen koge safte et kort øjeblik. Hæld cremen tilbage i skålen gennem en sigte og afkøle den.
Udsten kirsebærrene og skær dem i grove tern. Riv nougat'en på et rivejern. Sørg for at nougat'en er godt kold.
Sæt varme på grillen.; pisk ca. 1 æggehvide stiv. Vend æggehviden i cremen, så den bliver let og luftig.
Vend ligeledes kirsebær og nougat i cremen og kom den i to små gratinskåle eller lignende, som kan tåle at komme under grillen. Strø et fint lag flormelis gennem en sigte over cremen og stil skålene i en stålbakke. Fyld isterninger og koldt vand i stålbakken.
Gratinér således cremen i isvand under grillen og servér desserten kold med en varm, gratineret top.