450 g mandler, fint revet (andre nødder kan også bruges)
20 g sukker
kanel
2 dl flormelis
5 discovery æbler (danske), skrællet og groft hakket
frugtfarve
et kilo ren marcipan
mørk/lys eller hvis smelte chokolade
Tilbehør: en kold drik.
500 g frosne bær efter eget valg
10 spsk græsk yoghurt
2 g flormelis
7 dl frugtsaft/juice
Først gives marcipanen den ønskede farve med frugtfarve, fx. grøn, rød
eller lilla, måske endda blå.
Så rulles marcipanen ud til er en aflang, bred og flad flade.
Så blandes mandler og æbler sammen til en sej masse.
Det lægges inde på midten af marcipanen, i en lang stribe, og drysses med lidt flormelis og sukker.
Så tages siderne af marcipanen og lukkes op omkring massen.
Bagefter tages resten af det flormelis og sukker, der er tilbage og drysses lidt hen over + lidt kanel.
Bages i ovnen på 180-200ºC i 15-25 minutter.
Tag kagen ud og lad den blive kold.
Smelt chokoladen og hæld den hen over kagen, så det lægger sig som et fint lag.
Lad nu kagen stå i køleskabet i et par timer og så er den klar til brug.
Den kolde drik:
Blænd de frosne bær, efter eget valg, ananas kan anbefales, og kom
flormelis i.
Derefter røres det godt sammen og tilsættes den græske yoghurt.
Efter omrøring tager man så frugtsaften i, her anbefales appelsin, æble
eller pære og rør så godt rundt.
Så er den kolde drik klar til at blive drukket sammen med kagen.
Tips: Disse to er familieopskrift og vi har sporet den ca. 170 år tilbage,
men den kan meget muligt være ældre end det.