Logo

kylling og jordbær Marie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

kylling og jordbær Marie

 

En god kylling stegt med krydderurter og en kage med skønne danske jordbær er perfekt sommermad. I denne opskrift er krydderurterne lagt ind under brystskindet, og det smager rigtig godt.

 

Ovnstegt kylling med krydret agurkesalat og nye kartofler

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid. 1 time og 15 min.

#

1 frisk kylling eller hane (1200-1500 g)

Fyld:

2 dl persille

lidt estragon

2 fed hvidløg

2 tsk fintrevet citronskal [øko]

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

50 g smør

 

Krydret agurkesalat:

1 agurk

1 tsk salt

1 dl hvidvinseddike

1 tsk sukker

100 g perleløg

 

Tilbehør: grøn salat

friskkogte nye kartofler

bredbladet persille

*

Skyl krydderurterne, og hak dem fint.

Bland dem med knust hvidløg, citronskal og olie.

 

Løsn forsigtigt skindet fra kødet på kyllingen fra spidsen af brystbenet med to fingre.

Kom fyld ind under skindet på overfladen af kyllingekødet.

Læg kyllingen i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber.

Læg klatter af smør på kyllingen.

Steg kyllingen i ovnen ved 175 °C i ca. 1 time.

Stik i låret med en kød nål.

Er saften klar og ikke rød, er kødet gennemstegt.

Tjek evt. om kødet er færdigt inde ved lårbenet.

Lad kyllingen hvile i 15 min.

 

Skær agurken i tynde skiver.

Krydr agurkeskiverne med salt, lad dem trække i mindst 30 min, og lad dem dryppe af.

Kog eddike, sukker og pillede perleløg i 5 min, og køl af.

Læg agurkeskiverne i lagen, og lad salaten trække i mindst 30 min.

 

Klip kyllingen i 6-8 stykker med en fjerkræsaks, eller skær den ud i under- og overlår og del evt. de to bryststykker i to.

Server den stegte kylling med agurkesalat, grøn salat og friskkogte nye kartofler.

Drys med persille.

 

 

kylling og jordbær Marie

 

Jordbær Marie

En kage med skønne danske jordbær er perfekt sommermad og dessert

 

1 kage à 12 stykker. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 20 min. Trækketid: 2 timer. Bundene er fryseegnede

 

#

Lagkagebunde:

4 æg

175 g sukker

125 g hvedemel (heraf evt. 50 g kartoffelmel)

1 tsk bagepulver

 

Fyld:

1 kg solmodne jordbær

50 g sukker

evt. 2-3 dl jordbærsaft eller -vin

 

Topping:

½ liter piskefløde

½ stang vanilje

2-3 spsk flormelis

 

Pynt: mynteblade

*

 

Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 10 min, til det er tykt og skummende.

Sigt mel og evt. kartoffelmel sammen med bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.

Fyld dejen i en smurt springform (24 cm i diameter), og bag kagen i 30-40 min ved 175 °C.

Tjek med et træspid, om kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling på en rist.

 

Rens jordbærrene i koldt vand.

Lad dem dryppe af, og nip dem.

Gem ca. 10 jordbær til pynt.

Skær resten af jordbærrene i skiver, drys med sukker, og lad dem trække saft.

 

Flæk kagen til 3 bunde.

Læg den ene bund på et fad, og læg halvdelen af jordbærrene med saften og evt. ekstra jordbærsaft eller -vin i et lag på bunden.

Læg en bund ovenpå, og fordel resten af jordbærrene på bunden.

Læg en bund ovenpå, og dryp med jordbærsaft eller -vin.

 

Pisk fløde og vaniljekorn til skum, og smag til med flormelis.

Fordel cremen på toppen af kagen, og pynt med halve jordbær og mynteblade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her