4 æggehvider
100 g mandler
150 g flormelis
2 spsk hvedemel
Skum
100 g mørk chokolade
100 g orangechokolade
1 ½ dl piskefløde
1 dl sødmælk
1 æg
2 ½ dl piskefløde
Chokoladecreme:
Lav chokoladecremen først. Bræk chokoladen i små stykker.
Bring piskefløde og mælk i kog. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i.
Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen og sæt cremen koldt.
Fragilité:
Pisk æggehviderne meget stive. Hak mandlerne meget fint og bland dem med flormelis og hvedemel. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.
Tegn 2 cirkler på bagepapir – diameter ca. 25 cm. Fordel marengsmassen herpå og bag ved 125-130ºC i ca. 40 min., eller til bundene er sprøde.
Chokoladeskum:
Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.
Fordel chokoladeskummet på den ene marengsbund og læg forsigtigt den anden over. Pynt med sigtet flormelis og ristede mandler.