Bagte æbler er en nem og dejlig afslutning på et måtid, hvor der måske alligevel har været tændt for ovnen. For at æblerne i denne opskrift skal tage smag af den sirup, de dampes i, bør man vælge milde spiseæbler. Ved at skrælle den øverste del af æblerne undgår man, at de flækker under bagningen.
4 dl æblemost
2 dl hedvin, gerne marsala
4 mutzu eller store golden delicious æbler
4 spsk rørsukker
4 spsk rosiner (helst lyse)
20 g smør
Lidt revet muskatnød
Tilbehør: Syrnet fløde 9 %
Tænd ovnen på 180°C .
Bland æblemost og hedvin i en gryde og kog det ned til det halve.
Skræl imens den øverste fjerdedel af æblerne og tag kernehuset ud med et kartoffelbor.
Stil æblerne i et dybt fad.
Bland sukker og rosiner og fordel dem i æblerne.
Hæld æble-hedvin-siruppen over dem og læg lidt smør øverst.
Drys med muskatnød, dæk fadet med folie og sæt det i ovnen.
Efter 30 min. fjernes folien og æblerne bager videre til de er møre, ca. 30 min. mere - dryp dem undervejs med siruppen.
Server dem i portionsskåle eller dybe tallerkener med siruppen og en klat syrnet fløde 9 %.
Frugt pr. person: ca. 200 g