4 mellemstore æbler fx. cox orange
1 lille citron
20 g smør
Dej:
100 g marcipan
40 g mandelmel
25 g sukker
2 små æg
50 g smør
1 dl kagecreme
Æblerne skrælles og skæres i både.
På en pande ristes de ganske let i smørret.
Tag panden af blusset og vend saft og fintrevet skal af citron i.
Til dejen røres blødgjort smør let og luftigt med sukkeret.
Marcipan smuldres heri og det røres til en glat masse tilsat mandelmelet.
De letpiskede æg røres i – et ad gangen, og til sidst vendes kagecreme i.
Æblerne anrettes i et smurt ovnfastfad eller i 4 portionsforme.
De dækkes med et tyndt lag mandeldej og sættes i ovnen ved 180ºC i
ca. 15 minutter.
Æblerne serveres lune
Tips: Til æblerne kan serveres rysteribs, der drysses med sukker og
trækker, til sukkeret er smeltet ( der går 175 g sukker til 250 g
ribs.