4 Personer
250 g fuldkornshvedemel
salt
3 æg
½ l kærnemælk
½ citron
500 g syrlige æbler (Belle de Boskop eller Gråsten)
4 spsk sukker
2 spsk finrevne hasselnødder
2 tsk st. kanel
ca. 6 spsk margarine til bagning
Melet røres med salt, æg og kærnemælk til en pandekagedej og hviler tildækket i ½ time.
I mellemtiden presses citronen.
Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes, de skrælles og deles i tynde skiver, som drysses med citronsaft.
Sukkeret blandes med de revne hasselnødder og kanel.
Efter hviletiden røres dejen endnu en gang igennem.
Er den for tyk tilsættes lidt mineralvand.
1 spsk margarine smeltes i en pande.
En lille skefuld dej hældes i panden som vippes lidt fra side til side, så bunden dækkes helt.
Æblestykker lægges på pandekagen og drysses med sukker-nøddeblanding.
Pandekagen bages ved svag varme til den let slipper panden.
Varmen dæmpes, pandekagen vendes rundt og bager færdig.
Varmen må ikke være for kraftig for så brænder sukkeret.
Den bagte pandekage holdes varm, der skrues igen op for varmen og resten af pandekagerne bages på samme måde.