Duften fra de nybagte æblepakker er uimodståelig. Smagen er
desuden himmelsk • Friske æbler er fyldte med sunde fibre og vitaminer • Anvend
usaltet fedtstof, bl.a. for smagens skyld. Favoritdessert.
Forberedelse 30 min. + afkøling. Tilberedning 20-25 min. 6
stk.
# Råvarer til Æblepakker sprøde
2 grønne æbler, Granny Smith
½ dl sukker
2 spsk hvedemel
¼ tsk kanel
⅛ tsk muskat
1 spsk friskpresset citronsaft
18 ark fillodej
3 spsk smeltet smør, usaltet
+ fedtstof til pladen
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en plade med fedtstof, eller beklæd den med bagepapir.
Skræl, udkern og grov hak æblerne.
2 Bland sukker, mel, kanel og muskat i en skål.
Vend æblerne i og dryp citronsaften over.
3 Læg 6 ark fillodej på bordet, pensl dem med fedtstof og læg
et nyt lag med fillodej på.
Pensl en gang til og læg de sidste ark på.
Klip dejen ud i 6 15x15 cm store firkanter.
Pensl midten af firkanterne med smeltet fedtstof, lad en 3
cm fri kant være upenslet.
4 Læg ½ dl af æbleblandingen på hver dejplade.
Pensl kanten med vand og fold sammen til trekanter.
Niv kanterne godt sammen, så de ikke åbner sig.
5 Placer trekanterne på bagepladen.
Pensl dem med fedtstof og sæt dem i ovnen.
Bag til de er gyldne, 20-25 min.
Lad dem derefter svale lidt af på en rist.
Tips & råd
Variation: du kan sagtens bage æble pakkerne med butterdej i
stedet for fillodej.
Rul butterdejen noget ud og gå i øvrigt frem efter
opskriften.
Hvis dejen skal blive luftig og sprød, bør du lægge flere 1
millimeters tykke dej plader ovenpå hinanden.
Når du har penslet med fedtstof og lagt fyldet på, folder du
den fyldte firkant med hjørnerne mod hinanden.
Fugt kanterne med lidt vand og niv dem sammen, så fyldet
ikke flyder ud under bagningen.
PR. STK.: Energi: Kcal 177 = kJ 743
Kulhydrat 39 g Protein 3 g Fedt 1 g (5%) Fibre 2 g