Logo

Æblegløgg med ingefær og timian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblegløgg med ingefær og timian

 

Hvem siger, at gløgg skal serveres i krus? Gør anretningen mere festlig og hæld den i vinglas. Her får du opskriften på æblegløgg med ingefær og timian

Tid: 20 minutter. Antal: 6-8 kopper

 

# det skal du bruge:

2 cm frisk ingefær

10 timiankviste

1,2 l syrlig æblemost

150 g soltørrede tranebær

1½ dl calvados

2 grønne æbler

 

Ved servering:

frisk timian

evt. lakridsrødder

 

Sådan laver du æblegløgg med ingefær og timian:

Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler.

Bind timiankvistene sammen med madsnor.

Bring forsigtigt æblemost, tranebær, ingefær og timian i kog i en gryde.

Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 10 minutter.

Smag til med calvados.

Skyl æblerne, skær dem i tern uden kernehus, og lad dem varme med i gryden.

Sigt evt. krydderier og timian fra.

Servér straks med frisk timian og evt. en lakridsrod i glasset.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.771 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her