4-6 personer
1 krydderbrød (se opskrift)
½ spsk stødt ingefær
½ spsk stødt kanel
½ spsk stødt anis
½ spsk stødt kardemomme
2 dl sukker
150 g smør
Æblemos
10 æbler
2 dl sukker
revet skal og saft af 1 appelsin
Vaniljesauce (se opskrift)
Forvarm ovnen til 175º. Skær kanterne af brødet og skær det i terninger. Kør dem til krummer i en foodprocessor eller smuldr dem i hånden. Smelt smørret i en stor pande. Rist brødkrummerne på panden sammen med sukkeret og alle krydderierne ved svag varme i 10 min.
Udkern æblerne og skær dem i stykker. Smelt sukkeret i en gryde.Tilsæt æblestykkerne og lad dem simre til en grov mos. Smag til med appelsinsaft og -skal.
Læg halvdelen af brødkrummerne i en høj tærteform og tryk dem lidt sammen. Fyld æblemosen i og dæk med resten af krummerne. Bag i 15 min.
Server æblekagen med vaniljesauce (se opskrift) eller flødeskum til.