1 l. økologisk, ufiltreret æblemost
½ l. piskefløde
4 æggeblommer
½ stang vanilje
1 spsk sukker
150 g butterdej
1 spsk sukker
1 æg
Æblemosten nedkoges til 1dl Under den sidste del af nedkogningen røres omhyggeligt, da mosten ellers brænder på, fordi den er ved at karamellisere.
Æblekaramellen koges op med piskefløde, den halve flækkede vaniljestang og sukkeret.
Flødemassen sies og legeres derefter over svag varme med de fire æggeblommer under grundig piskning.
Iscremen køres på ismaskine og fryses derefter.
Serveres med franske vafler.
De franske vafler laves ved at udstikke butterdej i passende størrelser.
Gennemprik dernæst dejstykkerne med en gaffel, således at det ikke hæver for meget.
Den prikkede butterdej pensles med lidt pisket æg og bestrøs med sukker.
Vaflerne bages til de er gyldne og sukkeret let karamelliseret.
Vaflerne er meget søde, og derfor skal man ikke lade sig friste til at søde iscremen for meget.