Logo

Æblekompot med amaretti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

Amaretti
30 g bittermandler
170 g mandler
6 dl sukker
5 æggehvider
3 dl flormelis

Æblekompot
6 faste æbler
1 stang vanilje
½ dl sukker
4 spsk honning
½ dl vand
saften af en ½ citron
fløde 13 %

Amaretti'erne
Mal mandlerne til hvedemel med en mandelkværn eller blender. Bland mandelmel og sukker og bland det med de piskede æggehvider. Dæk en bageplade med bagepapir og læg dejklatter på med en spiseske. Sigt flormelis over. Lad klatterne tørre et døgn ved køkkentemperatur.

Forvarm ovnen til 250°. Form hver dejklat (med tre fingre) til en top. Sæt pladen i ovnen og skru ned til 225°. Bag kagerne i 7 min., til de er gyldenbrune og er tørre i kanten. Tjek ved at sætte en kage på et koldt underlag - hvis den stivner, er kagerne færdige. Lad dem køle af på en rist.
Disse mandelkager er meget anvendelige og kan holde længe, hvis de opbevares tørt.

Æblekompotten
Skræl og udkern æblerne. Del dem i 8 både hver. Skær vaniljestangen op på langs. Lad æbler, vaniljestang, vand, citronsaft, sukker og honning småkoge under låg i 5 min. Giv det 5 min. uden låg, til det udgør en grov kompot.
Server kompotten kold eller lun; med fløde og amaretti til. Den er også vældig god som tilbehør til Brunt krydderbrød (se opskrift) og fx. gorgonzola.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.929 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her